top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiAlina Lazar

"Eu sunt", iar asta este suficient

Actualizată în: 3 mar. 2021

Din cartea "Despre prezență" scrisă de Carlos L'Abbate, citită recent, mi-a atras atenția următorul citat:

"Trăim pe această planetă care la scară universului nu e nici cât un grăunte de nisip într-un deșert fără margini."

Mesajul din spatele cortinei acestui citat, este că viața și existența noastră, nu se rezumă la nevoile noastre, care pot fi satisfăcute din exterior (carieră, bani, calatorii, etc.) sau despre problemele noastre, privite dintr-o perspectivă separate de întreg.


Dorește să ne ajute să privim dintr-un punct mai amplu, la scară mai înalta. Dorește să ne amintească faptul că, avem nevoie să ne simțim prezența conștient aici și acum. Că fuga noastră continuă, după o evoluție ce ține de lumea exterioară, nu ne ajută. Ci din contra, ne face să ne simțim extenuați, purtând cu noi mereu întrebarea "Ce sens are viața?", "Când voi fi cu adevărat fericit/fericită?".


Răspunsul nu este în exterior, ci în interiorul nostru. Lumea modernă, ce ne înconjoară, nu promovează acest stil de viață, având motive întemeiate pentru asta. Dar a atinge înțelepciunea faptului că fericirea e mereu în același loc, în noi, ne va scuti de multă suferință și efort.

Cum putem ajunge să simțim această prezență și fericire interioară?

  • Primul pas, poate fi, să petreci cât mai mult timp singur! Posibil să te simți inconfortabil la început, să vrei să fugi, să dorești să cauți o activitate în afara spațiului tău intim, să dorești să scapi de vidul interior pe care îl simți. Dar uneori, încearcă să accepți starea inconfortabilă pe care o întâlnești. Poate are un mesaj sau un răspuns pentru tine. În timp, vei ajunge să te cunoști și să apreciezi prezența ta.

  • Meditează! Aceasta este tot o formă de a fi conștient de prezența ta. Meditația, te va ajuta în timp să îți găsești liniștea, calmul, armonia si echilibrul, pe care le cauti. Ele, fiind prezente oricum în interiorul tău, mereu. Este nevoie sa inveți să dai agitația la o parte și să vezi ce se ascunde in spatele ei.

  • Caută un sprijin specializat, cum este un psihoterapeut sau un consilier psihologic. Aflându-te într-un proces terapeutic, acest demers te ajută să te cunoști pe tine în autenticitatea ta și să îți descoperi prezența, prin simplul fapt de "A fi".

Și să finalizez cu o mică glumă: combină-le pe toate trei și vei primi jackpot-ul.


Nu este usor. Este un proces lung, dar important pentru tine este sa îl începi și să îți oferi atenția pe care o meriți.


Tu când crezi că e momentul tău?


Ascultă-te în liniște și da-ți voie să fii!



510 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page